Всичко за дизайна

СТЪКЛОТЕКСТИЛНИ ТАПЕТИ

Тапети от фибростъкло – едно от най-екологичните и издръжливи покрития за стени.

Тапетът от фибростъкло е вид плат, изработен от фибростъкло. Фибростъклото е естествен материал, използван за производството на доломит, сода, силициев пясък и вар. Първо се произвеждат компоненти от горното стъкло, което впоследствие при температура от 1200 градуса се изтеглят влакна с различни форми и дебелини, а от получените нишки на свой ред се тъкат плат.

ВАЖНО: Подобно на нетъканите тапети , тапетите от фибростъкло не са на хартиена основа. Ето защо, строго погледнато, те не принадлежат към тапетите, а по-скоро към стенните покрития или стенните покрития. За общото възприемане и обозначение като тапет обаче е достатъчно стъклените влакна да се доставят и на ролки и да се залепват на стената и тавана на дължини.

Предимствата на тапетите от фибростъкло

  • Екологичният довършителен материал не гние, не размножава бактерии или мухъл. По качества e сравними с обикновеното стъкло.
  • Издръжлив и устойчив на износване материал, с живот до 30 години, устойчив е на химически агресивни среди, което ви позволява да използвате всякакви домакински продукти. Проектирана стъклена стена за боядисване, така че при избора на почистващи продукти трябва да се ръководите от качеството на боята.
  • Не натрупва статично електричество, така че не привлича прсах. Никаква светлина в случай на контакт с огъня не отделя отровни токсини.
  • Създава здравословен климат, тъй като този материал има примкова структура, сравнима със структурата на трикотажно трико, и осигурява свободен поток от водни пари.

Каква е разликата между кърпата от фибростъкло и тапета от стъклени влакна/ Стъклотекстилни тапети?

Тапетите от стъклени влакна са в основата на нетъкан текстил, залепени заедно по произволен, хаотичен начин. Боя фибростъкло обикновено се използва за боядисване, този материал е добре скрива различни повърхностни дефекти – пукнатини и драскотини, стените изглеждат като нови.

Лично ние от Codesign.bg предпочитаме и предлагаме на нашите клиенти продуктите на SYSTEXX – те са висококачествени, антиалергични покрития за стени и тавани.

Всички  тапети  SYSTEXX са с лепило на гърба, активиращо се с вода, което се навлажнява с технологията Aqua Quick. Aqua technology е технология, при която лепилото е фабрично нанесено на гърба на тапета, точно толкова, колкото трябва и се активира, като се намокри с чиста вода. Стъклотекстилните тапети имат свойството да заздравяват повърхностите, да изравняват неравностите и в същото време осигуряват по-добра изолация в помещението.Те имат различни релефни структури и  възможност за третиране с бои и мазилки.