Широкоформатен гранитогрес

Невидими фуги и завладяваща мода на KING SIZE плочи от италиански и испански брандове 

Свидетели сме на една безпрецедентна инвазия, но от естетически тип. Развитието в сферата на плочите никога не е било в застой, но още преди големия размер гранитогрес -плочи да са достигнали  върха на своята максимална популярност, се появяват екстра голям размер керамични фаши. Размери, които биха могли да покрият почти всичко. Благодарение на непрекъснатата повърхност, шиокоформатните плочи придават на  интериорите и екстериорите съвършено нова панорамна визия, където подове, облицовки, мебели и работни повърхности могат да се слеят в един цялостен ансамбъл. Къде могат да се използват? На практика този вид широкоформатни плочи имат многобройни приложения, като:

-подова настилка,за стенни облицовки,плотове за бани и тоалетки,плотове за трапезарни и холни маси, ,облицовка на душкабини,облицовка на вани и джакузита,кухненски плотове и гръбчета,цялостна облицовка на бани,камини,обемни декоративни стени,външни облицовки и фасади,градински кътове и мебели,саксии и кашпи,облицовка в и около басейни,плотове и облицовки на летни кухни и барбекюта. Основните десени са наподобяващи, оникс  и травертин имитации, монохроматични и неутрални повърхности с ефект на различни бетон, цимент, дърво, и камък финиши, метални ефекти и вариации от състарени повърхности. Размерите на плочите са от 240 см до 325 см в дължина и от 100 до 160 см по ширина спрямо различните производители. Дебелините са от 6 мм, 12 мм до 20 мм ( 30 мм само някой производители).

Съществува възможност и за рязане по индивидуален размер, когато проектите го налага. С широкоформатни плочи се решава и още  един немаловажен проблем, кривите стени, тавани, нежелани ниши и колони, всички тези неудобства биват успешно преодолявани с кратък инсталационен процес, също така много чист и безшумен.

Разнообразие от цветове и ефекти

Галерия