Всичко за дизайна

КОЛКО УСТОЙЧИВ НА АТМОСФЕРНИ ВЛИЯНИЯ Е КОМПОЗИТНИЯТ ДЕКИНГ?

Времето в България, а и не само може да бъде понякога непредсказуемо, както когато лятото често достига 30+ градуса, а зимата, от друга страна, е изключително студена и влажна. Тези постоянни температурни промени, а и неправилното обгрижване на вашите настилки би довело до харчене на стотици левове всяка година, опитвайки се да поддържате декингът си, чрез обработка и пребоядисване.

Въпреки това се стига до момент, когато, ако дървото е напълно повредено и не може да се поправи, нямате друг избор, освен да извършите пълна подмяна. По отношение на устойчивите на атмосферни влияния настилки, композитните настилки със сигурност са най-доброто решение за всякакви метеорологични условия за дълготрайно решение за настилки на открито.

Традиционните дървени настилки не са проектирани да издържат на тези две крайности, съчетани с някои дъждове в дългосрочен план. Причината за това е, че когато дървото попива водата, то набъбва и се изкривява, а при замръзване може да се напука. Следователно по време на слънчевия сезон дървото може да избледнее или избели поради пряка слънчева светлина.

Какво представлява композитния декинг?

Композитната настилка, известна още като композитна дървена настилка(декинг), е изработена от дървесни влакна, обвити в пластмаса. С напредъка, наблюдаван в производствения отдел, компаниите вече са в състояние да произвеждат елегантни композити, които да подражават на естествения вид на дървото. Композитите са направени по такъв начин, че да могат да издържат на капризите на времето.

Композитният декинг се превръща в най-бързо развиващата се алтернатива за дървени настилки в Европа, а от скоро и доста търсено решени в България. Той осигурява много лесна за поддръжка и екологична алтернатива на традиционната система за дървесина. Освен това е издръжлив и се предлага в разкошен градински дизайн.

Композитни настилки срещу дървени настилки

Според много хора композитната настилка е по-добра опция в много аспекти в сравнение с нейния аналог, традиционните дървени настилки. Някои композитни декинги ви дава до 20 години гарантирано качество и обслужване.

Поддръжка

Както споменахме, традиционните дървени настилки са скъпи за ремонт и поддръжка. Ако искате да удължите живота естественото дърво, трябва редовно да третирате дървото и да го боядисвате, за да предотвратите влагата, която го кара да гние. От друга страна, композитите са лесни за управление и поддръжка, тъй като всичко, от което се нуждаят, е само измиване или метене, за да го поддържат да изглежда добре.

Щети от насекоми

Известно е, че термитите и другите насекоми унищожаващи дървесината са често срещан проблем, когато става въпрос за вашата дървена настилка. Композитната настилка, за разлика от дървената, не е податлива на повреди от насекоми, които ядат дърво.

Защита от слънцето

Някои от произведените плоскости са устойчиви на UV лъчи, което предотвратява избледняването или избелването на цветовете им от слънцето. При направата на композитния декинг дървесното брашно и смолата се смесват с цветни пигменти. Композитната настилка става устойчива на UV след поставяне на полимерната капак.

Устойчив на цепене на настилки

Дървените дъски попиват вода, което означава, че те също са податливи на замръзване, причинявайки щети от замръзване. Композитният декинг е направен по такъв начин, че да не поема никаква вода. Висококачествените композитни настилки са направени, за да предложат текстура близка до тази на истинско дърво, осигурявайки отлично сцепление при всякакви метеорологични условия. За разлика от дървените дъски, композитните не изискват запечатване, когато настъпи зимата, за да се предотврати счупването и напукването им.

Композитната настилка не гние

Порестата природа на дървото го прави податливо на гниене и разцепване на настилки, особено когато е изложено на вода. Композитният декинг се произвежда по стандартизиран начин и се покрива със защитен слой от полимерна втулка, която създава еднородни плоскости, устойчиви на влага.

Обичайно е да видите как зелените водорасли растат върху традиционните дървени настилки, което го прави неприятен. В нито един момент няма да изпитате такъв, ако имате композитен декинг и той ще изглежда добре в продължение на почти 20 години.

Предимства на палубните дъски за всякакви метеорологични условия

Композитният декинг е материал за настилки при всякакви метеорологични условия, който осигурява редица предимства, като бюджет, поддръжка, наличност и много други. Трябва да направите много задълбочено проучване, ако планирате да го инсталирате в дома си. На пазара има няколко продукта, които се различават по качество и външен вид. Лично ние горещо предлагаме продуктите на СОDEСК – прочетете повече!

В заключение, може да обобщим:

  1. Устойчив на атмосферни влияния
    Композитните настилки са подходящи за всякакви метеорологични условия и са по-издръжливи от дървените алтернативи, тъй като ви гарантират около 20 години работа с много минимална поддръжка.
  2. Декинг с ниска поддръжка
    Композитните палуби изискват много минимална поддръжка в сравнение с други материали за настилки.
  3. Широка гама от цветове и размери
    Композитните дъски се предлагат в различни цветове, текстури и размери, което ви дава свободата да създавате своето външно пространство без ограничения.

Ако сте видели нещо, което харесвате в тази статия и се интересувате от инсталиране на собствен композитен продукт във вашата градина или открито пространство, свържете се с екипа на Codesign.bg! Ние разполагаме с всичко необходимо и гарантираме, че ще получите най-добрите материали за работата. Ние също така предлагаме полезни насоки за вас, когато имате нужда от тях.