Всичко за дизайна

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ОПЪНАТИТЕ ТАВАНИ?

Макар че боядисването и тапетите са чудесни начини да подправите „петата стена“ на вашата стая, има трета опция, която максимизира стила на тавана с минимум проблеми. Нека да направим пътуване до уникален стил на тавана, който печели много внимание в дизайнерската общност. Добре дошли в прекрасния свят на опънатите тавани!

НОВАТА НАПРЕГНАТОСТ…

Опънатият таван е окачен стил, който издига гъвкавостта до нови висоти, както в преносен, така и в буквален смисъл! Въпреки че първият опънат таван е монтиран през 1969 г., техниката остава доста специализирана извън Европа през последните 45 години. През последните няколко години го виждаме повече в инсталации, търговски изложения и търговски приложения. Има много нови леки материали, които са здрави и са станали популярни за домашни приложения.

Опънатите тавани са система за окачен таван, която използва два компонента: лека периметърна пътека (обикновено алуминиева) и лека мембрана, подобна на платно, която е опъната и закрепена в пистата. Тази система е чудесна за поддържане на стенни покрития, дифузори за светлина и плаващи панели и често се използва в изложби и изскачащи прозорци.

Благодарение на тяхната надеждна природа и неусложнена настройка, опънатите тавани са гъвкави и могат да паснат на помещения с всякаква форма. Голям избор от фонови опори означава, че опънатите тавани все още ви позволяват да включите всички видове осветителни тела (включително съществуващи осветителни тела), детектори за дим и вентилационни отвори, ако е необходимо.

ПО-ПРОСТ ТАВАН

Опънатите тавани имат много предимства, но най-голямото предимство е монтажът. Монтажниците осигуряват периметърна пътека, добавят крепежни елементи, опъват мембраната на тавана и правят разфасовки за тела. Инсталирането на опънат таван не изисква разрушаване, мазилка, рязане на гипсокартон или боядисване, което го прави бърз и чист в сравнение с други обработки, които бихте могли да приложите към тавана.

Съвременните материали означават, че опънатите тавани са стабилни и издръжливи, сертифицирани за пожар и безопасност и водоустойчиви. Те са направени от нетоксични и рециклируеми материали, самодезодориращи се и устойчиви на мухъл и плесен. Поддръжката е лесна: обикновено почистване на прах или избърсване почиства устойчивата на петна повърхност.

По отношение на естетиката, опънатият таван ви дава гъвкавостта да преследвате почти всяко настроение, което искате, от пищно и бляскаво до чисто функционално – и навсякъде между тях. Има опции за 3D дизайн, интегрирано LED осветление, осветени тавани, дори шарки и текстури на тапети. Можете да изберете цвят, който ще подобри вашия дизайн на стаята. А опънатите тавани дават усещането за по-висок таван поради отразяващия характер на използваните материали.

СЕРИОЗЕН ПОТЕНЦИАЛ

Ние от Codesign вярваме, че смелото е най-доброто, когато става въпрос за опънати тавани: креативните форми, интегрираното осветление, вълнуващите цветове и текстури са по-добри от всякога, когато са вградени в тавана! Има толкова много творчески възможности! Сигурни сме, че не е излишно да се каже, че тези тавани са готови да станат много по-популярни и разпространени в бъдеще.