Всичко за дизайна

КАК МОГАТ ДА ДОПРИНЕСАТ ТАПЕТНИТЕ ВРАТИ ЗА ВАШИЯТ ДОМ ИЛИ ОФИС

Терминът „скрита врата“ извиква визии за тайни стаи зад подвижни библиотеки или дори фантастична вселена, разкрита чрез таен гардероб. Но реалността е, че скритите врати – поне видовете, които се появяват в популярни архитектурни проекти извън художествените романи и филми – са много по-лъскави и изискани. Добре дошли в света на скритите – тапетните врати.

Тапетни врати – Наричат ги още скрити, тайни, вградени, невидими, станаха много актуални с налагането на минимализма в интериорния дизайн.

Независимо дали чрез използването на прозрачни или камуфлажни материали, скритите врати са проектирани да прехвърлят потребителя от стая в стая с минимални усилия и дори по-малко визуално въздействие. Тяхната изящна способност да „изчезват“ в стената се дължи на последователното използване на материали в проекта, както и на внимателно обмислените детайли на вратите, които са трудни за проектиране и предизвикателни за производство. Ако целта е вратата да бъде почти невидима, тогава трябва да се постигне пълна безшевност без използването на видими панти, изпъкнали рамки на вратите или тромави дръжки и копчета.

Идеята на този тип скрити или по-известни като тапетни врати е да се слеят с декора на стената, на която са поставени и да бъдат част от него. Такъв тип тапетни врати се изработват със скрита рамка и панти които не се забелязват от нито една страна на вратата.

Традиционните панти се завинтват към съществуващата рамка или стена и се свързват с вратата чрез метални пластини с подходящ размер, за да издържат теглото на вратата. Скрити панти, са вградени в стената, пода или тавана, което позволява на вратата да стане напълно изравнена със съседната повърхност.

Благодарение на разработването на специална система е възможно да се сведе до минимум разстоянието на въздушния процеп между крилото и рамката, това също така предотвратява филтрирането на светлината.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ – Вратата е наравно със стената и може да се отваря или навън, или навътре. Пантите са скрити, регулируеми в три измерения. Бравата е магнитна за по-тихо затваряне. Няма первази, които да събират прах.

Вратите се монтират предварително, преди да се положи финиша/покритието на съответната декоративна стена, може да бъде монтиран върху зидария, както и върху стени от гипсокартон. Възможностите за декора на стената на която ще бъде вградена тапетната врата са най-различни, вариант по цялата стена и тапетната врата да бъде декорирана с боя или с декоративна мазилка с принт тапети или с различни стенни покрития с разнообразни текстури. В производството на вратите се използват висококачествени материали, които дават възможност за изпълнение на индивидуални решения и нестандартни размери с височина до 3 м.