Всичко за дизайна

От концепция към реалност: изпълнението до ключ в интериорния дизайн

Да имате добра идея е от съществено значение при всяко ново начинание – стартиране на бизнес, образование и дори семейство. Но идеята сама по себе си не е достатъчна. От съществено значение е да можете да изминете пътя, превръщащ идеята в реалност. Интериорният дизайн, не прави изключение.

Много е възможно, ако се замислите, да разберете, че повечето идеи за дизайна на вашия дом никога не се осъществяват. Работата е там, че повечето интериорни приумици в началото са ви се сторили гениални, практични и великолепни, докато в крайна сметка не ги отложите във времето или забравите моментално. И двата сценария споделят общ край – никаква промяна.

И така, какво правите, когато многократно имате идеи, които се смятат за страхотни и които са захвърлени зад ежедневните задачи, имейлите, на които трябва да се отговори, и работата, която…трябва да се работи? Да де, знаете отговора – трябва да преминете към следващата стъпка и да се опитате да превърнете тази идея в реалност. Коя е следващата стъпка?

Организация на идеите

Да бъдеш организиран човек е конкурентно предимство днес, без значение на какво сте посветили времето си. Хората без лична дисциплина, които не организират своите задачи, срещи и отговорности имат по-малък шанс да успеят да осъществят идеите си.

Споделете концепцията си

Добър вариант е да го обсъдите с обкръжението си, с хората, с които живеете. Но най-полезно винаги е да се обърнете към някой в попрището на интериорния дизайн. По този начин е възможно да се обсъдят идеите, възможностите и конкретиката на дизайна. Всяка помощ и подкрепа са добре дошли.

Изпълнение

Конкретизирането на една концепция изисква поредица от стъпки, които, ако започнат да се изпълняват лека полека, е по-вероятно да се материализират. Златното правило за това да започнеш нешо ново е да започнеш.

Защо понякога не мога сам?

Доверяването на специалист или дизайнер да работи върху различните части на вашия дом може да бъде чудесен начин да избегнете проблеми и противно на всички очаквания – да си спестите непредвидени допълнителни разходи.

Получаването на различната перспектива и гледна точка на професионалист при преструктурирането или редекорирането на вашия дом несъмнено е голямо предимство. Интериорният дизайнер е в състояние да подчертае силните страни на вашия дом, като същевременно оцени възможните проблеми в бъдеще. Това не означава, че един интериорен дизайнер може магически да реши всеки проблем, но определено ще бъде страхотна подкрепа при започването и развитието на всяка идея.