Всичко за дизайна

Изящният ефект на широкоформатния гранитогрес

„Колкото повече, толкова повече“. Макар да трябва да се съгласим, че не всичко голямо е хубаво, в случая на широкоформатния гранитогрес, Мечо Пух се оказва прав – колкото по-големи плочки, толкова по-големи дизайнерски успехи. Оставяйки шегата на страна, широкоформатните плочи, освен дизайнерска стойност, имат и много други предимства, които можете да откриете по-долу в тази публикация.

Плочките са популярен избор за подови настилки и стенни покрития и се предлагат в различни размери, форми и материали. Широкоформатните плочи набират популярност през годините поради елегантния си външен вид и илюзията за простор и единство, която създават в големи и малки помещения.

Какво е това широкоформатен гранитогрес?

Широкоформатният гранитогрес са вид керамични или порцеланови плочки, които обикновено са с впечатляващо големи размери. Те се наричат ​​още „плочи“ поради големия си размер и тънък профил. Този вид облицовка става все по-популярна както за жилищни, така и за търговски обекти, поради елегантния и модерен външен вид, както и високата степен на издръжливост и лесна поддръжка.

Предимства на широкоформатните плочки

Създават идеята за едно цяло

Едно от най-значимите предимства на широкоформатния гранитогрес е малкият брой  фуги. Тъй като тези плочи са по-големи от стандартните плочки, те изискват по-малко линии за фугиране, за да покрият дадено пространство. Това създава гладка и непрекъсната визия, подходяща за всяка стая. Определено малкото фуги създават чувството за единство, хармония и безкрайност, което е доста полезно както за по-тесни, така и за открити и широки пространства.

Поддръжка? Какво е това?

Широкоформатният гранитогрес също се оказва по-лесен за поддръжка от по-малките плочки. С по-малко фуги за почистване е по-лесно тези плочки да изглеждат по най-добрия начин. Големият гранитогрес е по-здрав и масивен, съответно съвсем логично е рискът от напукване да е по-малък. Употребата на препарати, стига да не е прекомерна, също не представлява сериозна заплаха. Освен това, малките плочки се износват доказано по-бързо.

Поле за изява в сферата на интериорния дизайн

И не на последно място – богатият избор от цветове, десени и текстури улеснява създаването на неповторим външен вид, който осигурява автентичността и откроява стила на вашия дом. Ние от Сodesign предоставяме възможност и за рязане на плочи по индивидуален размер, отговарящ на вашите нужди. За собствениците на жилища, които ценят модерната, минималистична естетика, плочите с голям размер са отличен избор.