Всичко за дизайна

ДЕКОРАТИВЕН КАМЪК ПРОПУСКАЩ СВЕТЛИНА – DECOLIGHT

Светлината играе важна роля в създаването на идеалното пространство. Използването на светлина има силата да трансформира дизайна и да създаде нужната атмосферата. Повече от всякога, дизайнерите и архитектите си играят с използването на светлина върху камък. Това се случва поради увеличаването на новите продукти от естествен камък, които се предлагат на пазара, и непрестанно развиващата се LED технология. За наше удоволствие тези промени създадоха нови възможности и начинът, по който можем да осветим камъка, сега надхвърля простото добавяне на прожектор, за да подчертаем красотата му. Така декоративните камъни пропускащи светлина се превръщат в силна тенденция и ние сме развълнувани да споделим малко повече по тази тема.

Първо, важно е да се разбере, че не всички естествени камъни могат да бъдат осветени, а само тези, които се считат за полупрозрачни. Въпреки че ониксът е най-известният полупрозрачен камък, други като мрамор, кварцит и гранит също имат това качество. „Прозрачността“ може да се случи в цялата повърхност или само на части от нея.

Cristallo QuartziteПълна прозрачност
Crystal Venato QuartziteЧастична полупрозрачност

Освен това инсталирането на панел с подсветка ще освети полупрозрачните области на камъка и ще създаде ярък и драматичен ефект. Включването на подсветка във вашия камък обикновено е лесен процес. Въпреки това, за да се гарантира, че е направено правилно, което означава, че осветената повърхност изглежда еднаква и елегантна, е важно да наемете професионалист, който има опит и използва подходящите панели. Тук скромно можем да заявим, че ние от Codesign.bg сме сред правителни избори.

Камъните с подсветка могат да се използват по различни начини в един проект. Дизайнерите могат да използват плот с подсветка, за да вдъхнат живот на един бар, приложение за стена или дори около колона, за да го скрият и да го превърнат в уникално осветително тяло.

Със сигурност е плюс, ако можете да видите камъка, който използвате във вашия проект, осветен преди монтажа. Всеки камък е уникален и начинът, по който ще покаже своята полупрозрачност също е уникален. Ето защо, когато дойдете в някой от нашите шоуруми или харесате продукт от портал Codesign.bg , ние можем да ви покажем как точно ще изглежда избраният от вас декоративен камък (мрамор, кварцит, гранит или оникс), след като е осветен.

Когато става въпрос за интериорен дизайн и извличане на максимума от вашето пространство, осветлението е силен ключов фактор. Подреждането на светлините може значително да повлияе на цялостния облик на вашето пространство. След като правилният полупрозрачен камък бъде избран и инсталиран правилно с подходящи LED панели, вашето светлинно приложение със сигурност ще създаде перфектния уау-фактор за вашия проект.

Лично ние горещо препоръчваме DECOLIGHT STONE.
Той е технически камък от ново поколение, като част от неговото производство е ръчна изработка. Продуктът се предлага в широка гама подсветки, цветове и комбинации, като се вграждат различни допълнителни елементи и дори естествени растения. Приложението му е изцяло декоративно и се използва за декориране на търговски и жилищни обекти, подходящ е за стени и фасади, както и за облицовка на бар плотове, рецепции, чела, маси, като декорация на стълбища и тавани.