Всичко за дизайна

Decolight – пространствена трансформация чрез декоративно осветление

Във всяко пространство, било то закрито или открито, светлината се явява актьорът в поддържаща роля, идеално комплиментиращ интериорния дизайн. Без подходящото осветление, всяко помещение може да се превърне в дизайнерски кошмар. Светлинното оформление има способността драматично да трансформира околната среда, така че да изглежда по-динамична и жива.

Представете си ефекта от зашеметяваща лампа или полилей, хвърлящ мека светлина върху любимата ви картина, аксесоар или мебел. А сега си представете атмосферата, която ще създаде още по-мека светлина, леко прокрадваща се иззад естествен камък.

Естественият камък е широко ценен заради прекрасната си естетика, но не всеки знае, че вълшебната съставка, когато става въпрос за извличането на максимума от вродената му красота, е осветлението.

Независимо дали става дума за естествената дневна светлина, която прониква през прозорците, или за изкусно разположени изкуствени светлини, лъчите разкриват цветовете и формата на камъка, добавяйки дълбочина към текстурата му. Ако някога сте имали късмета да посетите каменна кариера, ще разберете за какво точно става дума. Компактни, почти неоформени стени от камък, било то мрамор или варовик, изглежда придобиват нови форми и образи всеки път, когато естествената светлина или тази от прожектори паднат върху тях.

Важно е да бъде отбелязано, че не всички естествени камъни могат да бъдат осветени, само тези, считани за полупрозрачни. От огромно значение са и видовете подсветки – цвят, сила и разположение. Безспорно всеки добър дизайнер обръща внимание на осветлението, колкото на всички останали елементи в интериора. Ние в Сodesign с радост ще помогнем да направите правилния избор за вашите нужди.

Ако искате да създадете нещо специално за собствения си дом, което да радва окото, или може би търсите вдъхновение за следващия си проект за интериорен дизайн, ви каним да разгледате  предложението ни за декоративен светещ камък DECOLIGHT STONE, изцяло безвреден, издържлив и лесен за поддръжка.

Това е технически камък от ново поколение, като част от неговото производство е ръчната изработка. Продуктът се предлага в широка гама подсветки, цветове и комбинации, като се вграждат различни допълнителни елементи и дори естествени растения. Може да бъде използван за декорации на търговски и жилищни обекти, подходящ е за стени и фасади, както и за облицовка на бар плотове, рецепции, декорация на стълбища и тавани.