Menu

Декоративни гипсови елементи

by , 01.10.2017
• Изработка на гипсови орнаменти- корнизи, фризове, розети, декоративни колони и др.
• Гипсови профили.
• Моделиране, възстановяване на модели, изработка на калъпи.

Декоративните гипсови елементи са подходящи за всеки стил – както класически, така и съвременен. Орнаментните декорации дават големи възможности да придадете на интериора характер и идентичност, съответстващи на стила и особеностите на конкретния проект. Орнаментите са съобразени с изискванията на дома, офиса, хотела или заведението, в което ще се поставят.

Възможностите на гипсовите декорации като стилове, форми и цветове е неограничен. С тях може да се премине през различни епохи и то чрез съвременни материали. Тези декорации винаги са актуални сред клиентите.

Украсата на колони, стени и тавани с декоративни елементи в различни форми е стара архитектурна традиция. Тези изискани орнаменти са използвани още в древните Рим и Гърция, като в течение на годините са преминали през всички стилове – класицизъм, ренесанс, барок, модернизъм, като винаги впечатляват със своята красота и оригиналност.

gipsovi-elementi
В съвременните времена, благодарение на новите материали и технологии на производство, този тип декорация е възможна в много по-достъпна и практична форма. Новите декоративни елементи за украса със съвременния си вид, лекота и по-ниска цена вече са навлезли в много от днешните модерни сгради – както жилищни, така и обществени.

Гипсовите декорации имат приложение също и при хотели, заведения, реставрация на стари сгради в различни архитектурни стилове.