Menu

SILESTONE

by , 20.09.2017
Silestone е повърхност, съставена от 94% природен кварц, разработена и създадана за декориране на кухни и бани в съвременен стил и в подбрана гама от атрактивни цветове при кварца, впечатляващи текстури и изпълнение от най-високо качество. Тя е единствената повърхност, която гарантира максимална хигиена.

Silestone е повърхност от кварц, която е много устойчива, без трайни следи и петна от кафе, вино, лимонов сок, зехтин, оцет, грим и много други продукти от ежедневието. Високата степен на устойчивост на удари на работните плотове от кварц на Silestone далеч надминава тази на други продукти с подобни приложения (гранит, твърди повърхности и др.).
Тази устойчивост и трайност осигуряват спокойна и безгрижна експлоатация на кухнята.

Кварцът има твърдост 7 по скалата на Моос (диамантът е номер 10). Следователно, в
сравнение с болшинството други работни плотове като тези, направени от гранит или термоплотове, които лесно могат да се надраскат, при тези от Silestone не остава следа.

Silestone е много устойчив, но не трябва да се третира с безразсъдна сила, желателно е да се внимава с остриетата на ножовете.

Кварцът е един от най-здравите материали, познати на човека. Това прави крайният продукт изключително траен, с голяма степен на устойчивост на външни агресори. С повече от 60 цветове и три текстури за комбиниране: полиран, матов или груб, възможностите са безкрайни.

silestone
silestone-2
От най-модерните дизайни до най-традиционните, всяка идея може да бъде реализирана. Silestone предлага по-голяма плътност на цвета отколкото граните, което прави по-лесен избора на цветове от мостри, без да има нужда да се посети каменна галерия. Освен това Silestone всъщност не изисква поддръжка – не се налага да се уплътнява и почистването е много лесно.

Произвежда се в 3 дебелини – 1.2cm, 2cm и 3cm и два формата на фашите – 304cm x 138cm (стандартен) и 325cm x 157cm (Джъмбo –за определени цветове). Това ни позволява да предлагаме по-големи размери от всеки друг с възможност за минимален брой снадки.