Menu

DEKTON

by , 20.09.2017

 

Dekton® е сложна смес от суровини,използвани при производството на последно поколение стъкло, порцелан и кварцови работни плотове.

Dekton® претворява за няколко часа това, за което на природата й трябват хиляди години, посредством ексклузивен технологичен процес PST е процес на синтероване (термообработка) на минерални частици, така че те да се свържат и да променят вътрешната си структура.Технологията PST напълно синтезира иновативни процеси от най-напредналите технологични индустрии.

Тази еволюция представлява технологичен и индустриален скок, способен да генерира нов процес, революционен материал и водещ продукт.
Dekton® използва ексклузивната технология PST – високотехнологичен процес, чрез който се постига ускорена версия на геологичните процеси, през която преминават скалите, когато са подложени на високи температури и налягане в продължение на хиляди години.

Чрез електронен микроскоп може да се проследи понижената порьозност на материала и постигнатата ултра-компактност на Dekton, вследствие на процеса на синтероване. Неговата
нулева порьозност и липса на дефекти, които дасъздават напрежение и уязвимост, правят DEKTON® материал напълно различен от останалите.

dekton
dekton-2
ПРЕДИМСТВА:

  • Фаши с голям формат – XXL
  • Максимална устойчивост на надраскване и петна
  • Максимална устойчивост на огън и топлина
  • Устойчивост на износване
  • На практика нулево попиване на вода
  • Огнеупорен материал
  • Подходящ за външна употреба – UV устойчив

Dekton® е повърхност, която буквално е невъзможно да се надраска. Домакински прибори и други остри предмети не драскат материала.

Поради буквално нулевата си порьозност, новият материал Dekton® е много устойчив на обичайните
за домакинството петна и химични агенти. Дори най-упоритите замърсявания като вино, кафе, мастило и ръжда могат да се почистят лесно. Разливания и капки от продукти за ежедневно почистване като белина или обезмасляващи
препарати за почистване на фурни не вредят на материала.

Dekton® има много добра устойчивост на високи температури, без това да се отразява негативно върху естетиката или свойствата на материала. Горещи съдове, уреди, тенджери и тигани могат да се поставят директно върху повърхността, без никаква опасност от повреда.

Производственият процес на Dekton® ни позволява да контролираме пигментацията и естетическата визия на материала, давайки му по-добра консистенция в цялата му дълбочина. Резултатът е продукт, който не избледнява с времето. След като се монтира, плотът ще запази вида си през експлоатационния живот на продукта.
Dekton® е извънредно устойчив на ултравиолетови (UV) лъчи и цветът му не избледнява с времето, което го превръща в перфектен материал за вътрешна и външна употреба.

Dekton® XGloss – разработена от отдела за Изследвания и Иновации при Cosentino, нова серия от полирани, хай-тек ултра компактни повърхности, отличаващи се със съвършен, кристален блясък. Серията притежава водонепропускливи свойства, което прави повърхностите извънредно резистентни към зацапване и петна. Тази нова линия в асортимента на Dekton®, произведена посредством нанотехнологично третиране и механичен полиращ процес, по иновативна технология, разработвана 2 години, за третиране на повърхността, базирана върху нанотехнологиите и наречена „Нано-покриващ процес“.